Finalitza la primera edició del repte Mou-te contra les violències masclistes

Finalitza la primera edició del repte Mou-te contra les violències masclistes

Aquest dilluns 21 es va celebrar l’acte de tancament del nou esdeveniment esportiu al Centre Comercial Xperience Sant Boi, que com a col·laborador del repte, va fer la donació de 500 € a la Fundació Cassià Just.

L’acte va comptar amb la presència de l’Alcaldessa de la vila Lluïsa Moret, la regidora d’Esports Mª Antònia Barragan, la regidora d’Igualtat Sensi Domínguez, la presidenta del Club Atletisme Sant Boi Pilar Minguez, i representants del CC Xperience i de la Fundació Cassià Just.

L’esdeveniment, organitzat pel Club Atletisme Sant Boi i Ajuntament de Sant Boi, ha reivindicat des del 25N i durant 25 dies que les violències masclistes encara són un problema present a la societat, que de fet s’ha vist incrementat durant el confinament.

Aquesta primera edició ha estat un èxit tenint en compte que es tracta d’un format totalment innovador, que combina una part presencial: trobar 12 fites repartides per la vila, amb dades sobre violències masclistes d’aquest 2020, i sortir a fer esport, enregistrant el recorregut amb una app esportiva; i una part online: publicar una selfie amb cadascuna de les fites, i donar els km enregistrats a través de l’app IWOPI.

«En menys de 24 h es va arribar als 2.500 km necessaris per a la donació.»

Xperience Sant Boi es va comprometre a donar 500 € per la lluita contra les violències masclistes en cas d’arribar als 2.500 km donats. En menys de 24 h es va arribar a aquesta xifra, i el C.A. Sant Boi, motivat per aquest enorme compromís, va ampliar fins als 50.000 km, que es van superar abans d’acabar els 25 dies de marge.

Finalment la donació es va fer a la Fundació Cassià Just, una entitat santboiana que a través de l’empresa de l’economia solidària, Cuina Justa, dona treball a 355 persones, 70% dels quals són discapacitats.

Aquests diners serviran per fer una formació sobre violència de gènere, donat que les dones discapacitades tenen el doble de possibilitats de patir maltractament que les que no ho són.

Les següents fotos resumeixen l’acte de tancament (autor: Òscar G Morillas)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *